Bestrooi de kippenbouten met bloem, peper en zout. Verhit olijfolie in een grote braadpan. Bak de kippenpoten rondom ongeveer 10 minuten tot ze mooi goud bruin zijn en een krokant korstje hebben. Haal de kip uit de pan en giet de olie weg.
Snijd de ui in halve ringen en de winterpeen in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn en veeg de champignons schoon. Bak al het bovenstaande (behalve de kip) in de braadpan met een beetje verse olijfolie, voeg na 1 minuut de spekjes toe. Na 5 minuten voeg je de wijn toe samen met het bouillon blokje, de takjes tijm en de twee laurierblaadjes. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de kippenbouten toe. Laat dit nu op het laagste pitje minimaal 1,5 uur op staan.
Wanneer alles klaar is haal je de laurierblaadjes eruit en kan je de bouten heel laten maar je kan ook de kip er vanaf halen.
Knip de peterselie fijn en gebruik deze bij de opmaak van je gerecht.