gevuld met ricotta en gegarneerd met tomaat
Het pastameel mag je op je aanrecht doen. Maak in het midden een kuil en breek hier je eieren in. Klop met een vork de eieren en neem elke keer een beetje van de meel erin mee. Blijf hiermee doorgaan tot het niet meer met de vork gaat. Vanaf hier nemen je handen het over. Kneed het deeg goed tot het soepel en egaal is. Pak het deeg in huishoudfolie in en leg het 20 minuten op kamertemperatuur te rusten.
Verwarm je oven op 180 graden zodat je je tomaatjes in een schaaltje gaar kan laten worden. Je kan deze er 15 tot 20 minuten in laten staan.
In de tussentijd kunnen we de vulling maken. Hak de cashewnoten fijn. Meng de ricotta met de cashwenoten en 2 eetlepels pesto. Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Na 20 minuten kan je het deeg uit de verpakking halen. bestrooi het aanrecht met bloem en begin je deeg goed uit te rollen. Zorg dat je deeg zo dun mogelijk wordt. Maak met een uitsteekring of een glas je deegblaadjes. Vul deze met je vulling en plak door middel van een beetje water de plakjes deeg op elkaar. Druk met een vork de randjes in zodat je ravioli goed dicht zit. Als je alles af hebt doe je de ravioli met een beetje olijfolie in kokend water. Met een minuut of 4 zijn ze klaar. Je kan dit zien omdat ze dan boven komen drijven.
Met een schuimspaan haal je de ravioli uit de pan en leg je die op het bord. Garneer je bord met geschaafde pecorino, de tomaatjes uit de oven, wat olijfolie en je blaadjes basilicum.