Kook de rijst volgens de aanwziging op de verpakking, roer de helft van de rijstazijn door de warme rijst nadat je deze 15 minuten hebt laten staan en laat deze verder afkoelen.
Snijd de tonijn in dunne plakjes, snijd het steeltje van de peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tonijn met de peper, sojasaus en sesamolie en zet koel weg tot gebruik. Marineer ongeveer 4 uur van te voren.
Snijd de radijsjes in hele dunne plakjes, breng 1dl water, 1dl rijstazijn en een scheutje zoetstof aan de kook. Draai het gas uit en voeg de plakjes radijs toe aan deze marinade. Laat dit afkoelen in de koelkast. Deze marinade blijft ook ongeveer 4 uur staan.
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en snijd in dunnen plakjes.
Schil de mango en snijd deze in dezelfde dunne plakjes als je avocado.
Verdeel de rijst over de kommen, leg de radijs, biet, acocado, mango, wortel en sojabonen mooi om de rijst heen. Leg de tonijn in het midden op de rijst. Knip de nori snack in dunnen reepjes en leg deze op de tonijn. Garneer met sesamzaadjes en de kwepi mayo.