Snijd de tomaten in grove stukken en houd deze apart. Snipper de uien en de teentjes knoflook.
Doe je soeppan op het fornuis en fruit de ui samen met de knoflook in de olijfolie. Na een paar minuten voeg je het blikje geconcentreerde tomatenpuree toe. ROER HET GEHEEL OP HOOG VUUR, BLUS HET GEHEEL AF MET DE TOMATENBOKJES. ZET JE VUUR LAGER EN LAAT HET GEHEEL NOG EVEN DOORPRUTTELEN. VERKRUIMEL JE BOUILLIONBLOKJE ERDOOR EN GIET ER WAT WATER BIJ. BEGIN MET 1/2 LITER. JE KAN LATER ALTIJD NOG TOEVOEGEN ALS JE SOEP TE DIK OF TE STERK VAN SMAAK IS. MAAK DE SOEP GLAD MET EEN STAAFMIXER.
VERVOLGENS VOEG JE 2 EETLEPELS GEMBSIROOP TOE EN 1 EETLEPEL VISSAUS. STROOI PEPER EN ZOUT NAAR BEHOEFTE TOE EN VOOR DE LIEFHEBBER VAN EEN ZOETE SOEP, EEN BEETJE ZOETSTOF. PROEF REGELMATIG EN SPEEL MET DE INGREDIENTEN.
BAK JE BROOD AF IN DE OVEN EN GEBRUIK JE BASILICUM ALS GARNERING IN DE SOEP BIJ. HET OPDIENEN.