Snijd de uitjes en de knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine stukjes. Doe hier de helft van de basilicum in. Je kan deze fijn snijden of grof laten, wat je zelf lekker vindt. Meng dit alle door elkaar. Giet eventueel het overtollige vocht af. Je wil je gerecht niet te nat hebben. Dit is de tomatensalsa.
Snijd de aubergines in lange plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Smeer deze in met olijfolie en en bestrooi het met zout. Bak vervolgens alle plakken in een koekenpan aan beiden zijden. Leg ze op een bord als ze klaar zijn.
De spinazie kan je op twee manieren bereiden, maar bij beiden manieren moet de spinazie apart gehouden worden. Dit doe je omdat je dan een heel mooie kleurovergang krijgt. Roerbak de verse spinazie en giet het overtollige vocht af. Nu kan je de spinazie grof houden maar je kan het eventueel ook met de staafmixer fijn maken.
Snijd de mozerella in dunne plakjes
Pak een ovenschaal en vet de bodem en de zijkanten in. Je kan hiervoor ook een bakspray gebruiken, dit kan je in de supermarkt kopen. Nu gaan we beginnen met de laagjes.
We beginnen met tomatensalsa Vervlogens een laagje oude kaas Dan de aubergineplakken Spinazie Mozerella Passata Aubergine Tomatensalsa Mozerella Passata Oude kaas
Een andere volgorde kan natuurlijk ook maar houd rekening met de kleuren, het is leuk om elk laagje een ander kleurtje te geven.
Zet dit ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden.