In restaurants kom je vaak heerlijke gerechten tegen met sausjes die in prachtige schuim op je bord pareren. Dit wilde ik ook maken. Ik heb van alles met mijn staafmixer geprobeerd maar de schuim stortte vrij snel weer in. Ik heb het geheim van vele chef koks gekraakt. Deze heerlijke geschuimde sausen en mousen worden gemaakt met een ouderwetse slagroomspuit. We noemen deze gerechten een espuma. Wie zich deze recepten eigen wil maken kan niet zonder een slagroomspuit met gascapsules.
Espuma recepten bestaan uit gepureerde groenten of fruit samen met slagroom en/ of gelatine.
Met espuma recepten kan je alle kanten op: koud, warm, zoet, hartig of iet daartussen.
Let op dat je al je espuma recepten heel fijn pureert en daarna door een zeef haalt. Je kan geen grof zeezout, peper of zaden gebruikten. Hierdoor gaat je spuit verstoppen. Dat zou jammer zijn.
Op mijn recepten pagina heb ik een paar recepten gezet zodat je inspiratie hebt voor vele lekkere espuma recepten. Laat je mij weten als je zelf ook een bijzondere espuma recept hebt?
Veel plezier met het maken van je eigen espuma!
Liefs,
Janice