Blog Layout

Janice • 26 oktober 2019

Suiker en aspartaam

suiker en aspartaam

Iedereen weet wel dat suiker vergif is. Wanneer je een maagverkleining hebt ondergaan kan je het aan den lijve ondervinden dat suiker vergif is. We kunnen er namelijk heel erg ziek van worden.

Normaal gesproken wordt eten al in de maag voor een deel verteerd en komt het in kleine beetjes in de dunne darm terecht, al gemengd met maagzuur en andere spijsverteringssappen.

Bij een gastric bypass gaat het eten direct, onverteerd en onvoldoende vochtig, de dunne darm in. Het lichaam kan hierop reageren door middel van een dumping. Dit gebeurt voornamelijk bij eten van voedsel met (veel) suikers, koolhydraten of zout of door het eten van te grote porties.

Om dit te voorkomen ben ik op zoek gegaan naar alternatieven, die vind je ook zeker in mijn recepten terug. Alternatieven zijn bijvoorbeeld: dadelstroop, kokosbloesemsuiker, ahorn siroop, appelstroop, stevia maar ook aspartaam. Dit laatste is de meest ongezonde vorm van het zoet maken van je recept maar in sommige recepten ligt deze keuze hetgeen wat de smaak ten goede komt. Zolang het met mate wordt gebruikt. Aspartaam is een zoetstof die 200 maal zo zoet is als suiker. Het wordt vooral veel gebruikt in light producten. De meningen over of dit giftig is of niet zijn erg verdeeld als je op internet kijkt. Ik ben ervan overtuigd als we dit met gezond verstand gebruiken en niet overdadig nuttigen dat we aspartaam best kunnen toevoegen aan sommige recepten.

Tot de volgende vlog!

Veel liefs,

Janice

door Janice 7 januari 2021
Het geheim van schuim: espuma
door Janice 24 november 2020
Eiwitten en aminozuren
door Janice 16 oktober 2020
van cola naar cola light
Janice
door Janice 23 september 2020
Mijn eerste blog
Share by: